Paczuli – Naturalny olejek eteryczny

32.00 

Olejek eteryczny paczuli ma drzewny, ziemisty, korzenny zapach. Działa przede wszystkim przeciwzapalnie i antyseptycznie. W aromoterapii wykorzystywany jako środek uspokajający i poprawiający nastrój.

 

Wysyłka w ciągu 24 godzin
Zadzwoń do nas: 22 243 96 46

Opis

Pochodząca z Indonezji paczula to krzaczaste ziele z rodziny miętowych, które zwykle rośnie do wysokości 2-3 stóp i wytwarza małe, białe lub różowe kwiaty. Jej liście wykorzystywane są do pozyskiwania zapachów oraz ziołowej herbaty. Aby wyprodukować olejek paczuli, zbiera się liście i łodygi rośliny i pozostawia do wyschnięcia. Następnie przechodzą proces destylacji w celu wydobycia olejku eterycznego. Olejek z paczuli zawiera naturalnie występujący składnik – paczulol, który nadaje mu ziemisty aromat. Jest powszechnie stosowany jako nuta bazowa do wyrobu perfum i innych kosmetyków. 

paczulka wonna (1280×505 px)

Zrelaksuj się i poczuj cudowny zapach olejku. 

Wdychanie aromatu olejku paczuli (lub wchłanianie olejku paczuli przez skórę) wpływa na obszar mózgu odpowiedzialny za kontrolowanie emocji. Ten system, zwany układem limbicznym, wpływa również na układ nerwowy. Aromoterapeuci dowodzą, że olejki eteryczne mogą wpływać na wiele czynników biologicznych, w tym na tętno, poziom stresu, ciśnienie krwi, oddychanie i funkcje odpornościowe.

 

Właściwości: 

 
  • redukuje stres,
  • poprawia nastrój,

  • poprawia wygląd skóry, zmniejsza zmarszczki, 

  • neutralizuje nieprzyjemne zapachy , 
  • ułatwia zasypianie i odpręża
  • ma działanie działanie uspokajające i równoważące

Naturalny kosmetyk

Olejek paczuli daje wiele korzyści nie tylko w aromoterapii, ale także przy użyciu na skórę. Pomaga zmniejszyć widoczność zmarszczek, przebarwień i niedoskonałości skóry. Wygładza skórę i nadaje jej promienny wygląd.  Słodki i piżmowy zapach olejku eterycznego jest często używany w perfumach, po nałożeniu na skórę może wydzielać naturalne piżmo. Aby jak najlepiej odczuć korzyści płynące z używania olejku paczulowego, dodaj kilka kropli do codziennego kremu nawilżającego, po kilku dniach zauważysz poprawę stanu Twojej skóry. 

Zastosowanie:

 
  • aromaterapia,
  • do odświeżaczy i nawilżaczy powietrza,
  • do masażu,
  • do środków czystości
  • zabieg kosmetyczny – na skórę 
  • jako odświeżacz do samochodu
  • jako dodatek do kremów i balsamów do ciała
 
 

Skład INCI:
Oleum pogostemon
Cablin

Pojemność: 12ml

Olejek należy stosować wyłącznie zewnętrznie, po rozcieńczeniu. Olejku nie należy nakładać bezpośrednio na skórę bez rozcieńczenia. Kobiety w ciąży lub karmiące powinny skonsultować z lekarzem używanie olejku. 

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Paczuli – Naturalny olejek eteryczny”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.