Drzewo sandałowe – Naturalny olejek eteryczny

46.00 

Olejek eteryczny z drzewa sandałowego jest często używany jako produkt do pielęgnacji skóry. Olejek jest szczególnie przydatny po zmieszaniu z olejem bazowym w leczeniu suchej skóry.

Wysyłka w ciągu 24 godzin
Zadzwoń do nas: 22 243 96 46

Opis

Zapach drzewa sandałowego sprawia, że olejek jest popularnym składnikiem perfum. W aromaterapii olejek z drzewa sandałowego wykorzystywany jest w celach uspokajających i przeciwdepresyjnych.

jazmindrops-olejek-eteryczny-drzewo-sandalowe

Olejek eteryczny z drzewa sandałowego ceniony jest za niezwykle delikatny zapach, który jest opisywany jako miękki i słodki, bogaty, drzewny i balsamiczny.

Właściwości: 

  • łagodzące przeziębienie,
  • łagodzące infekcje dróg moczowych,
  • niwelujące problemy z wątrobą i woreczkiem żółciowym,
  • wspomagające trawienie,
  • uspokajające,
  • antywirusowe,
  • antyseptyczne,
  • przeciwzapalne,
  • przeciwzmarszczkowe,
  • przeciwdepresyjne,
  • wspomagające leczenie hemoroidów i świerzbu.

Wolne alkohole znajdujące się w olejku z drzewa sandałowego są znane jako santalol. To one odpowiadają za jego zapach i działanie.

Korzyści z olejku z drzewa sandałowego w kosmetyce obejmują właściwości nawilżające i oczyszczające, które pomagają przywrócić równowagę skóry. Olejek użyty na włosy spowoduje, że staną się one jedwabiste i lśniące.

Zastosowanie:

  • aromaterapia,
  • do odświeżaczy powietrza,
  • do masażu,
  • do produkcji świec,
  • sen: skroplić róg poduszki olejkiem eterycznym, aby ułatwić zasypianie,
  • pranie: dodać olejek do proszku do prania lub skropić nim ubrania,
  • odkurzanie: nasączyć gazik i wciągnąć go na początku odkurzania, w celu aromatyzowania powietrza,
  • wycieraczka: skropić olejkiem eterycznym wycieraczkę pod drzwiami domu lub w aucie,
  • samochód: nasączyć wyschnięta choinkę samochodową lub uzupełnić pusty wkład do odświeżaczy powietrza.

 

Bardzo ważne jest, aby przed użyciem rozcieńczyć olejek z drzewa sandałowego olejkiem nośnikowym np. jojoba, kokosowym, sezamowym. Nie należy stosować bezpośrednio na skórę. Olejek z drzewa sandałowego nie miesza się z wodą. Nie należy również spożywać pełnowartościowego olejku z drzewa sandałowego ani wlewać go do kapsułek przeznaczonych do stosowania doustnego.

Skład INCI: Oleum santali

Pojemność: 12ml

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Drzewo sandałowe – Naturalny olejek eteryczny”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.